Dieta antyrakowa

wyciskarka do soków i warzyw

Dieta, którą dzisiaj przedstawiamy, znana jest od lat i stosowana w różnych zakątkach świata. Taki sposób żywienia nie ma na celu zrzucania zbędnej tkanki tłuszczowej. To raczej filozofia odżywiania, której celem jest zapobieganie, a nawet leczenie chorób nowotworowych. Dieta dr budwig to dieta olejowo-białkowa. Jak sama autorka potwierdza, nowe nawyki żywieniowe chronią nie tylko przed rakiem, ale pozwalają też łagodzić zmiany w przypadku występowania chorób takich jak: stwardnienie rozsiane, grzybice, choroby naczyniowe, choroby wątroby, choroby skórne. Jak ją stosować i na jakie efekty można liczyć? O tym dowiecie się poniżej.

Więcej informacji na temat zdrowych soków: MocSokow.pl

Podstawą diety antynowotworowej są specjalne pasty, które można sporządzać z przepisu dr Budwig. Ta najbardziej popularna to pasta z twarogu z olejem lnianym. Oczywiście dieta jest o wiele bardziej rozbudowana. Zalecane są zdrowe soki, przede wszystkim z marchwi, papai, ananasa, kiszonej kapusty. Do tego kasza jaglana, świeże zioła, suszone owoce i warzywa, miód, olej kokosowy, siemię lniane, a nawet wytrawny szampan i czerwone, wytrawne wino.

Co ważne, by dieta rzeczywiście przynosiła pożądane efekty, wszystkie produkty żywieniowe powinny być pochodzenia ekologicznego. Dodatkowo można stosować ozonator żywności, który wyczyści produkty z chemicznego składu i toksyn. Dzięki temu sztuczne substancje nie trafią do naszego organizmu.

Osoby, które chciałyby rozpocząć dietę dr Budwig, najlepiej by kupiły książkę jej autorstwa i dobrze przygotowały się do zmiany nawyków żywieniowych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *