Sukces w gastronomi to stoły i piece
Na czym polega sukces w gastronomii?
Nadrzędnym czynnikiem sprzyjającym osiągnięciu sukcesu w dziedzinie gastronomii jest umiejscowienie punktu gastronomicznego. Następnym jest wyposażenie lokalu gastronomicznego. Wszystkie urządzenia oraz pomoce kuchenne powinny być w nienagannym stanie. Ich zabrudzenie oraz zniszczenia odbijają się negatywie na jakości przyrządzanych potraw. Jednymi z najlepszych urządzeń, których nie powinno zabraknąć w lokalach są stoły chłodnicze. Urządzenia te posiadają dwojaką funkcję. Przeznaczone są do przechowywania żywności w niskich temperaturach (przeważnie od 0 stopni do 8 stopni Celsjusza) oraz pozwalają przyrządzać żywność na specjalnie do tego służących blatach. W stołach tych blat roboczy nie jest poddany niskiej temperaturze, jednak nierdzewna stal zapewnia idealne podłoże do krojenia, tłuczenia, innego zmiękczania produktów żywnościowych.